Sælges i bundter med 50 planter
Almindelig hyld (Sambucus nigra) anvendes i skovbryn, læ plantning og vildtplantninger.
Grenene er marvfyldte, marven er hvidlig blød og svampet.
Hyldeblomster kan bruges til saft, te eller de kan dyppes i dej og frituresteges som pandekager.
De modne hyldebær bruges til saft, suppe m.m. Hyldebærsaft er kendt fra folkemedicinen hvor den anses for at være lindrende og forebyggende mod forkølelse.
Tåler beskæring.
Umodne bær er giftige, men modne bær og blomster kan spises når de er tilberedt.
Hyldeblomstsaft 2½ ltr:
40 blomsterklaser
3 økologiske citroner
2 ltr. kogende vand
1½ kg. sukker
50 gr. citronsyre
Kom blomsterklaserne i en stor gryde/skål. Skær de rengjorte citroner i skiver og kom dem ovenpå. Bring vandet i kog og hæld det over, tilsæt sukker og rør i det indtil det er opløst. Tilsæt til sidst citronsyre. Få låg på og stil det koldt i 3 dage, omrøres lidt indimellem. Hæld det op i et klæde og herefter kommes i rengjorte flasker. Opbevares i køleskabet.
Form: Alm. hyld er et lille træ til flergrenet busk ca. 3-5 m høj med kuplet vækst, åben grenbygning med oprette hovedgrene og overhængende sidegrene. Kan blive ca. lige så bred som høj.
Bark: Først grønlig og glat, senere lysegrå og til sidst grå og furet med mange korkporer.
Blade: Uligefinnede bestående af 5-7 ovale småblade, oversiden er mørkegrøn og undersiden er lysegrøn.
Høstfarve: Brunlig
Blomster: De små flødehvide blomster sidder samlet i op til 15-20 cm store flade halvskærme, de dufter sødt og krydret.
Blomstrer i juni - juli.
Frø/frugter: Sorte bærlignende stenfrugter som sidder i store halvskærme.
Årlig tilvækst: 40-60 cm.
Lys: Sol til skygge.
Vind: Tåler nogen vind.
Salt: Tåler noget salt.
Jordforhold: Alle former for jordbund.
Frost: Tåler kulde.